Градски менаџер Горан Весић данас је са председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем обишао радове на реконструкцији пута у селу Конатице. Овом приликом Горан Весић је рекао да је израда овог пута пример како општина и град заједно могу да раде,

– По повратку из Лзаревца и села Врбовна где смо почели да радимо водоводну мрежу,  дошли смо у Конатице да видимо како напредују радови. Овај пут је пример како општина и град могу заједно да  раде. Овај део пута финасира Градска општина Обреновац, а Република Србија ће на захтев Града Београда финансирати још додатних шест километара до Маричића потока.Ти радови ће се радити током ове године, а следеће године настављамо са радовима до краја пута. То је нешто што показује како су власти у Обреновцу, Београду и на републичком нивоу синхронизоване и како можемо да радимо у интересу грађана. Ја морам да истакнем да је мени жао што ми долазимо и сад славимо када негде направимо пут или водовод. То јесте за људе који живе овде славље, али је за наш град срамота да се тако нешто слави јер нормално је да људи имају пут и воду у 21. веку и требало би да славимо неке новије ствари. Постоје делови града који су били не делови другог, него делови десетог реда , где се ништа није улагало и ми се трудимо да последњих гогину дана те неправде исправимо и да више улажемо у приградска насеља. Мислим да се то мења на боље и полако али сигурно сви могу да буду поносни што су грађани Београда без обзира да ли живе на Теразијама или у Конатицама.- казао је Весић.
 
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да данашњи радови у Обреновцу и Лазаревцу представљају сибмол сарадње града са градским општинама.
 
– Град Београд се бори за нас да сва могућа републичка средства буду пренесена нама и да ови радови буду урађени у целости. Оно што је за нас значајно јесте да неће постојати ни једна кућа у Конатицама, а  да неће добити и воду и пут и то је наша активност до краја године. Овај пут је био сан, данас је он јава и у Конатицама, а биће и за неколико месеци и у селима која гравитирају ка овом подручју. Оно што морам да молим и да апелујем јесте да се ова сабраћајница користи у складу са свим саобраћајним прописима. Ми смо обновили пут Грабовац – Бањани и ту смо имали неколико сабраћајних удеса са најтежим могућим последицама и то је нешто што је опомена свима да се нове сабраћајнице користе адекватно. Ми на овом правцу имамо две основне школе и ја све будуће кориснике молим да користе ову саобраћајницу на безбедан начин – рекао је Чучковић.

VUL 5894-2

Радови на овој деоници пута почели су у другој недељи августа, а вредност радова на деоници од  четири колиметра пута износи 32 милиона динара. 

{youtube}CJ041p9lumE{/youtube}