Представници Градске општине Обреновац данас су, поводом почетка школске године, испратили први школски дан у обреновачким школама. Председник Градске општине Обреновац приликом посете Основној школи Грабовац пожелео је срећан почетак нове школске године.

– Свим ученицима, родитељима и наставном кадру желим срећан поћетак нове школске године. Три поруке су данас најважније. Прва је да деца долазе у безбедна дворишта. У сарадњи са полицијом обезбедићемо максималну безбедност приликом доласка и одласка из школе и такође у самом школском дворишту. Друга ствар је да ће општина наставити са свим својим програмима подршке образовању и што се тиче стипендија за најбоље ученике и што се тиче беслатног летовања и зимовања за све ученике нижих као и бесплатног бављења спортом за ученике старијих разреда. Трећа важна ствар је да ћемо се трудити да заједно са Владом Републике Србије први људи који буду имали повећање плата буду просветни радници и да 2016. година буде обележена са побољшањем њиховог материјалног статуса, како би и они могли да квалитетније живе са својим породиицама. Што се тиче инфраструктуре у школама ми ћемо дати све од себе да оне изгледају још лепше и боље него данас. Морам да одам признање свим запосленима у свим школама са територије Градске општине Обреновац на пожртвованом раду, јер су учионице заиста сређене, умивене, миришљаве. Све остале просторије су у складу са свим стандардима које модерно образовање изискује и ја сам заиста поносан данас на све њих – казао је Чучковић.
 
Члан Већа градске општине Обреновац Љубиша Дамњановић рекао је да се за следећу годину планира изградња фискултурне сале у Основној школи у Грабовацу.
 
– Успели смо да прошле године после 40 година обновимо и потпуно реконструишемо пут Грабовац-Бањани. За следећу годину смо планирали да у буџет наше општине ставимо изградњу фискултурне сале у Основној школи у Грабовацу. Одлучили смо се баш за ову школу, јер пет месних заједница гравитира ка овој школи и желимо да деца са села имају идентичне услове као и она у граду – казао је Дамњановић.

Олга Миросављевић, чланица Већа градске општине Обреновац, нагласила је да су све школе спремне за пријем ученика и да већих проблема нема. 

Основна школа Грабовац има тренутно 530 ученика, од чега је у први разред уписано педесет и троје. Како наглашавају у овој школи ово није коначан број сходно искуству из претходних година, тако да очекују још уписа нарочито у први разред.

Савет месне заједнице Мала Моштаница  је истуреном одељењу Основне школе 14. октобар” поделио пакетиће добродошлице првацима у школи у Малој Моштаници. 

Председник Савета месне заједнице Иван Лазаревић рекао је да је ово већ трећа година како се деле пакети.

– Нама у Савету је приоритет брига о нашим најмлађим ученицима, као и о нашем истуреном одељењу. Два пута годишње организујемо поделу пакетића у школи. За Светог Саву добијају сви ученици, а поводом почетка школске године сви прваци. Желим да се захвалим ЈКП Топловод” Обреновац које нам је изашло у сусрет и урадило пројектну докуметацију за израду централног грејања и котларнице у школи и на тај начин направило значајне уштете поводом финасирања овог пројекта и ја се надам да ће грејање бити пуштено у школи у овом полугодишту – најавио је Лазаревић.
 
 
Олга Миросављевић, чланица Већа врадске општине Обреновац, је најавила увођење грејања у овој школи.
 
– Велика новина је да смо добили средства од Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда за куповину котла за грејање, тако да ће грејање бити спремно за зиму и несметано обављање наставе – казала је Миросављевић.
 
Настава у истуреном одељењу у Малој Моштаници се обавља у две смене у сва четири разреда, а у предшколској групи тренутно има дванаесторо деце. 
 
{youtube}yJWPygR7CZs{/youtube}
 
{youtube}tDGiPxNumNg{/youtube}

{youtube}dCaY-dTi6kE{/youtube}

{youtube}wFmIlyptziE{/youtube}