VUL 9940

VUL 9940Екипе ЈКП Београдпут” настављају радове на санацији сеоских путева. Тренутно ово предузеће изводи радове на реконструкцији путева на две деонице, у Дрену и Орашцу.

Радове који се изводе у ове две месне заједнице обишли су председник општине Мирослав Чучковић, заменик председника Мирко Вранешевић, члан Општинског већа Љубиша Дамњановић и представници савета месних заједница Дрен и Орашац.

Мирослав Чучковић је рекао да се заједничком акцијом савета месних заједница, Скупштине града Београда и општине Обреновац у неколико села, као и у центру града, изводе радови на реконструкцији саобраћајница.

– Такође, правимо списак за изградњу потпуно нових путева. Обећали смо да ћемо се, након реконструкције пута Грабовац-Вукићевица и Конатице-Мислођин,као два централна и најважнија путна правца, вратити у села како би обавили изградњу земљаних путева. То ћемо радити у сарадњи са саветима месних заједница и овим путем им се захваљујем што су врло активни у томе. У 2016. години планирамо да направимо реформу реконструкције путева у том смислу да ћемо радити село по село. То значи да ћемо радити цела села и да ће се путеви санирати на територији целе месне заједнице – најавио је Чућковић.

VUL 9957
Заменик председника општине Мирко Вранешевић рекао је да се у Дрену ради комплетна санација једне деонице од регионалног пута у правцу школе.

– Радиће се и санација појединих деоница на којима се налазе ударне рупе. Вредност тих радова је око 4 милиона динара. Радови се изводе и у Орашцу. Ради се о деоници од регионалног пута до школе и вредност тих радова је око 5 милиона динара. Овим радовима биће обухваћене и све ударне рупе на тој деоници пута. Упркос смањеном буџету Београдпута, покушали смо да направимо оптимално решење и уђемо у свако село у ком постоји надлежност Београдпута и санирамо најкритичније делове коловоза – казао је Вранешевић.

Заменик председника се осврнуо и на радове који се изводе у центру града.

– Због извесних проблема које смо имали у улици Ивана Штагљара, а то је сабијеност терена, радови су се пролонгирали и биће завршени у току следеће недеље. Тада ће бити готови радови и у Доситејевој улици, а након тога наставља се са санацијом путева у Кртинској и финалним асфалтирањем у Орашцу – додао је Вранешевић.
Љубиша Дамњановић, члан Већа општине Обреновац је рекао да је општина свесна да има лошу путну мрежу.

-Поготово тамо где се одвија велики саобраћај, тј. аутобуски саобраћај. Зато је општина Обреновац кренула са санацијом и пресвлачењем путних праваца на којима се одвија аутобуски саобраћај. Ти радови се изове у Дрену, Орашцу, Вукићевици, Пољанама и Конатицама – рекао је Дамњановић.

{youtube}oZljYbRXgNk{/youtube}