Скупштина општине Обреновац усвојила је на последњој седници, одржаној у петак 30. априла 2010. године, Акциони план за младе Градске општине Обреновац за период од 2010. до 2015. године.

Акционим планом за младе Градска општина Обреновац и најзначајнији субјекти одговорни за развој и подршку младих у Обреновцу, исказују јасно и дугорочно опредељење у стварању социјалних, образовних, културних, материјалних, политичких и других услова за трајну добробит младих, те њихово активно, потпуно и одговорно учешће у развоју друштвене заједнице.

Локални акциони план за младе је производ заједничког деловања кључних партнера у пројекту, који су улагали знања, вештине и искуства у израду плана у коме су учествовали кључни фактори развоја грађанског друштва: јавност, пре свега млади, невладин сектор, подмладци политичких партија, доносиоци одлука, јавна предузећа, институције, установе и медији. 

Области којима се Акциони план за младе баве су следеће: образовање; култура, спорт и рекреација; слободно време, активизам и волонтеризам; запошљавање; социјална политика; информисање и мобилност; активно учешће младих у доношењу одлука; здравље и екологија; безбедност.  

Процес израде Локалног акционог плана за младе подржан је од стране општине Обреновац и Групе “Хајде да…” из Београда, и њених партнера Фондације Улоф Палме, Фонда за отворено друштво, The Balkan Trust fof Democracy, СИДА и уз огроман допринос волонтера Канцеларије за младе и координатора и заменика координатора радних група по тематским областима. 

Акциони план за младе Градске општине Обреновац можете погледати овде