aaaaaizlozbamartin

aaaaaizlozbamartinУ Галерији ЈП СКЦ Обреновац”, у оквиру манифестације  „Обреновачко лето”, у суботу, 4. јула 2015. године, са почетком у 19.00 сати, биће отворена изложба ликовних радова полазника ликовне радионице  „Зрно” из Умке.

Важан сегмент рада ликовне Галерије је дечје ликовно стваралаштво. 

Ликовни педагог и уметник, Мартин Милинковић, основао је ликовну радионицу  „Зрно” 1993. године, како би деци предшкослког и основношколског узраста омогућио да савладају основне ликовне технике, открију своје креативне и стваралачке потенцијале, и стекну нова знања и вештине. Велики број деце и младих управо је своја прва знања из ликовне уметности стекао у ликовној радионици Мартина Милинковића. Као искусни педагог Мартин са децом пролази кроз све ликовне технике, развија осећај за компоновање и ликовност, који се види на изложеним радовима. У периоду од 1993. године до данас, велики број деце успешно је учествовао на домаћим и међународним конкурсима.
На овој изложби пред публиком је велики избор радова талентоване деце која похађају ликовну радионицу „Зрно”. Заступљене су следеће технике: цртеж оловком и угљеном, суви пастел на папиру, темпера и акварел, као и различите теме, од портрета, пејзажа, мртве природе, религиозних мотива, итд.

Публика ће имати прилике да ужива у ликовним радовима који су изузетно експресивни, колористички снажни и маштовити. Први утисак је увек најснажнији приликом посматрања уметничког дела, а за изложене радове можемо рећи да „остављају без даха”, посебно када се узме у обзир да су их нацртала и насликала деца узраста 7, 8, 9 и 13 година.

На изложби своје радове представљају: Ана Вовна (10 година), Дуња Лукић (7 година), Тодор Самоуковић (7 година), Катарина Самоуковић (9 година), Тара Вуковић (8 година), Тања Цветковић (9 година), Теодора Дацић (7 година), Петар Станковић (8 година), Ања Давидовић (13 година), Нина Зенели (7 година), Бојана Радојевић (9 година), Николина Илић (9 година) и Матеја Белић (8 година).

Током трајања изложе у Галерији ЈП СКЦ Обреновац” Мартин Милилнковић одржаће креативну ликовну радионицу за обреновачку децу, 13. јула 2015. године, од 10.00 до 13.00 часова. 

{youtube}1qCtqRwO2zk{/youtube}