Реконструкција отворених базена у Обреновцу се приводи крају, тако да ће сезона купања у том спортском центру почети до 1. јула, како је и планирано, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

– Када смо 15. априла завршили реконструкцију затвореног базена у Обреновцу, обећали смо да ће сезона купања и на отвореним базенима почети на време. Грађевински радови су завршени, преостало је пуњење базена, као и добијање сертификата да је вода доброг квалитета. Мало општина у Београду има отворене базене, а ови базени у Обреновцу привуку и до 2.000 људи. У плану је да ови базени буду приступачни за све грађане Обреновца, за сву децу, па је тако у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину договорено да тај секретаријат финансира бесплатан улаз за ученике средом – истакао је Никодијевић приликом посете овом спортском центру.

Како је навео Никодијевић, „после катастрофе која нас је задесила прошле године, рекли смо да ћемо се трудити да живот у Обреновцу вратимо у нормалу”.

Директор СКЦ-а „Обреновац” Петар Јовичић казао је да је у реконструкцију отворених базена уложено око 15 милиона динара и потврдио да су припреме у последњој фази.

– Сада нам следе припреме које сваке године обављамо, припремање ресторана, лежаљки, сунцобрана, а санираћемо и тобоган. Наставићемо програм који спроводе општина Обреновац и СКЦ „Обреновац”, а то је „Трећи час” за обуку деце предшколског узраста. Дечја карта је 70 динара, а целодневна за одрасле 210 динара – нагласио је Јовичић.

Извор: Беоинфо

{youtube}rHtavdSg3rI{/youtube}