ucionica nis

ucionica nisУ Гимназији у Обреновцу јуче је свечано отворена НИС рачунарска учионица. У школи су у току радови на адаптацији зграде, а НИС информатичка учионица је прва реновирана просторија у Гимназији, која је у потпуности адаптирана и опремљена са 19 комплета рачунара и новим намештајем.

Критеријум за одабир школа у којима ће бити опремљене учионице „Енергија знања“ јесте успех ученика на НИС олимпијадама знања. На прошлогодишњој Олимпијади из руског језика надметало се 11 ученика, док је ове године на такмичењу учествовало девет такмичара из Гимназије Обреновац, који су остварили запажен успех и на тај начин обезбедили својој школи ову донацију.

Гимназија у Обреновцу спада у једну од најстаријих образовних установа у Србији. Данас представља елитну средњу школу, са чак четири смера (општи, природно-математички, друштвено-језички и информатички) и на тај начин својим ученицима даје квалитетну припрему за даље школовање.

Свечаном отварању учионице су присуствовали менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима др Снежана Лакићевић, руководство школе, бројни професори и ученици. Том приликом Снежана Лакићевић је рекла да деца завређују побољшање услова образовања.

– Сигурна сам да ће Обреновац бити место у коме ће се наћи још нека учионица из пројекта Енергија знања”. Наравно, на деци је да уче, а на нама је да створимо услове, то тако иде генерацијски, а ми се трудимо да будемо добар пример и другим компанијама да улажу у образовање јер то су њихови будући радници – рекла је Снежана Лакићевић.

У протекле две године НИС је адаптирао 25 рачунарских учионица и 4 лабораторије у школама и на факултетима широм Србије. Поред адаптације учионица, НИС кроз програм „Енергија знања“ стипендира студенте, организује олимпијаде знања, летње школе и кампове и даје подршку
Истраживачкој станици Петница. Подршка образовању је само један сегмент друштвено-одговорног пословања НИС-а, које се одвија под слоганом „Будућност на делу“.

{youtube}x1a-BvZojlQ{/youtube}