romska poverenica

romska poverenicaНационални савет Рома данас је представио повереницу за ромска питања на територији Градске општине Обреновац. Јасмина Марковић биће нова координаторка за општину Обреновац.

Витомир Михајловић, председник Националног савета Рома, рекао је да се увођењем координатора помаже ромској заједници. 

– Ми већ дуго времена преговарамо о увођењу позиције координатора за ромска питања на територији Градске општине Обреновац и пре ових догађаја који су задесили општину прошле године. Ми смо имали канцеларију која је радила до поплаве, али је она уништена и поставља се питање поновног активирања те канцеларије, а посебно увођење координатора у Обреновцу. Координатор је у ствари продужена рука председника и требало би да каналише све захтеве који долазе према нашем Савету, јер једино тако можемо да унапредимо положај Рома. У Обреновцу живи велика ромска заједница, од 5 до 10 хиљада људи, и сигуран сам да ће нови координатор умногоме помоћи зајединци, као и положају Рома у Обреновцу – казао је Михајловић.
 
VUL 6608
 
Јасмина Марковић, координаторка Националног савета Рома за општину Обреновац, рекла је да јој је велика част што се налази на том месту.
 
– Врло брзо почећемо са бројним активностим у договору са Националним саветом Рома. Сви могу да се обрате мени као кординатору јер ја би требало да представљам спону између Савета и Рома који живе у Обреновцу. Максимално ћемо се трудити да решимо њихове проблеме на који наилазе у свакодневном животу. Трајњи циљ и јесте да се подигне ниво живота целокупне ромске заједнице у Обреновцу и надам се да ћемо у томе успети – казала је Јасмина Марковић.
 
Званице је у име Градске општине Обреновац примио и поздравио председник Скупштине градске општине Обреновац Ђорђе Комленски. 
 
{youtube}k8tqSXHhrXo{/youtube}