Данас су у насељу Дудови почели радови на реконструкцији дела бициклистичко-пешачке стазе који је био уништен током мајске поплаве.

 Директор Јавног предузећа за изгадњу Обреновца Милан Марошанин рекао је ови радови спадају под план и програм рада тог предузећа.

– Један део радова се одвија на почетку стазе код насеља Дудови и то су грађевински радови, а други део се односи на мењање комплетне јавне расвете дуж стазе. Рок за извођење радова је 40 дана, а вредност инвестиције 3 милиона динара. Очекујемо да ће наши суграђани моћи да користе стазу од средине јула. Други део радова који се односе на електро радове су почели  пре два дана и у нареднох 60 дана мењаће се комплетна јавна расвета, као и кабловско напајање до сваког стуба са расветом. План је да се скину соларни панели који су до сада напајали сијалице са струјом и уместо њих ће бити постављени подземним каблови  ради сигурности и превенције штете. 2500 метара је дужина каблова и на свих 84 сијалица ће бити замењени. Вредност послова за замену сијалица и каблова је 5 милиона динара – прецизирао је Марошанин.  

{youtube}uwh2u1znmtY{/youtube}