Градска општина Обреновац и Црквена општина Обреновац обележиле су данас своју славу Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице.
 
Тим поводом је, уз саслужење већег броја свештеника, у обреновачкој цркви служена Света архијерејска литургија, после чега је организована литија.
 
У литији су, поред свештенства и представника општине, учествовали и грађани Обреновца, као и учесници 14. Дечјег фестивала фолклора. Литија се кретала устаљеном трасом, обреновачким улицама Краља Петра, Вука Караџића и Милоша Обреновића. Током литије читане су молитве за мир, напредак и благостање становника Обреновца.
 
Литију су испред  зграде општине Обреновац сачекали представници општине, као и министар одбране Братислав Гашић и директор РБ Колубара” Милорад Грчић. Испред зграде општине обављено је сечење славског колача. Уз славске честитке руководству општине Обреновац, свештенство обреновачке цркве је пожелело да уз пуно разумевања и са доста мудрости обављају поверене им одговорне послове. 
 
 
У холу општине је након резања славског колача приређен коктел, док је литија симболично затворила круг у порти обреновачке цркве.
 
На Градском тргу ће у 13.00 часова бити одржан концерт у оквиру Дечјег фестивала фолкора. На фестивалу ће учествовати око 500 играча узраста од 7 до 14 година. Од обреновачких културно-уметничких друштава публици ће се представити: ЦОТК „ТЕНТ”, КУД „Драган Марковић” Забрежје, КУД „Прва Искра” Барич, КУД „Круна” Велико Поље, КУД „Стублине” и КУД „Милоје Бељинац” Скела.
 
{youtube}qEA_yr5VAxU{/youtube}