Национална служба за запошљавање је данас , у великој сали Градске општине Обреновац, организовала презентацију јавних конкурса које је расписала НСЗ. Презентацији су присуствовали привредници, незапослени са евиденције НСЗ-а, као и представници Градске општине Обреновац.
Срђан Андријанић, из Одсека за професионалну орјентацију и запошљавање особа са инвалидитетом Филијале за град Београд, је приликом презентације рекао да је Национална служба са запошљавање и ове године расписала позиве намењене запошљавању лица са евиденције.
 
– Отварају се могућности да послодавци који припадају приватном сектору ангажују лица са наше евиденције кроз раличите програме. Део тих програма тиче се отварања нових радних места, такође постоје могућности стручне праксе и одређених обука. Ту су и два програма за особе са инвалидитетом. За те намене одвојено је 2,8 милијарди динара и додатних 500 милина из буџетског фонда који је намењен особама са инвалидитетом. Јавни позиви су објављени 27. марта, а на сајту Националне службе за запошљавање сви заинтересовани могу да погледају додатне информације које се тичу услова за подношење захтева, делатности које се могу субвенционирати и информације за додатну документацију. Такође, за све додатне информације заинтересовани се могу јавити сарадницима у служби Обреновац или у Филијали за град Београд – казао је Андријанић. 
 
{youtube}T2c8TCFdsCY{/youtube}