У Градској општини Обреновац одржана је седница Комисије за безбедност у саобраћају на којој је Емилији Софронијевић уручена књига и захвалница поводом освајања првог места на републичком такмичењу у познавању саобраћајних прописа.

Емилија Софронијевић, ученица осмог разреда Основне школе „14. октобар” из Барича, објаснила је да се такмичење састојало из два дела.
 
– Први дан смо имали тест на ком смо показали колико смо научили о сабраћају и стварима које нам помажу да спасемо свој живот у сабраћају. Други дан смо имали полигон спретности и вожњу бициклом. Полигон спретности се састоји од разних препрека које морате прећи за што краће време уз минималан број казнених поена, а након тога возили смо полигон који је симулирао реалне ситуације у сабраћају. Ту смо у пракси показали оно што смо учили за тестове. Ја сам освојила максималних 300 бодова на свим тестовима и самим тим и прво место. Јако ми је драго што је овај мој успех препознат и што сам данас овде у општини – казала је Емилија Софронијевић.
 
Председник Комисије за безбедност у сабраћају и члан Већа Драгослав Мршевић рекао је да је поносан на Емилијин успех.
 
– Поносни смо на успех Емилије Софронијевић, као и на њену школу „14. октобар”, која је на општинском такмичењу дала сва четири победника у све четири конкуренције. Поносни смо због тога што смо тему о безбедности у сабраћају подигли на један виши ниво. Комисија за безбедност у саобраћају је на најбољи начин са најбољим реквизитима обезбедила свој обреновачкој деци да се безбедност подигне на један виши ниво, пре свега због њиховог безбедног одрастања. Нисмо стали са напорима да им обезбедимо још боље и квалитетније услове за бављење овом темом. Бавимо се изградњом једног сабраћајно-техничког центра који у перспективи треба да живи и бави се старијим узрастима, тачније средњошколцима и студентима. Тренутно смо фокусирани на децу основношколског и предшколског узраста и то са полигоном радимо на најбољии могући начин. Победа мале Емилије треба да мотивише сву децу у Обреновцу да ову тему најозбиљније схвате и баве се на исти начин као и она – поручио је Мршевић.
 
{youtube}gx02kwckeDE{/youtube}