Обреновчанима су ових дана стигли рачуни за плаћање накнаде за одводњавање за 2013. и 2014. годину.

Тим поводом грађанима се обратио Александар Богићевић, члан Већа ГО Обреновац задужен за пољопривреду.

– Градска општина Обреновац ће помоћи тако што ће суграђани који немају издату потврду о поплављености или записник о штети моћи да дођу у Канцеларију за пољоривреду, која се налази у згради Посавине на Градском тргу, где ће добити потврду и записник о штети. Они са том потврдом и записником одлазе у Филијалу пореске управе у Обреновцу где ће бити ослобођени плаћања за 2014. годину, али за накнаду за 2013. годину морају платити. Влада Републике Србије је у фебруару донела акт да сва оштећена домаћинства неће плаћати рачуне за одводњавање, али уз доказе о поплављености. Рачуни су послати јер су спојене две године, 2013. и 2014. Обреновчани неће морати да плате накнаду за 2014. годину. Рок за подношење доказа о поплављености је оквиран, али препоручујем да грађани што пре оду у Филијалу пореске управе и регулишу своје обавезе – казао је Богићевић

Подсећамо да је Влада Република Србије, како би власницима, односно корисницима пољопривредног, шумског и грађевинског земљишта, обвезницима плаћања накнаде за одводњавање, који су услед поплава које су наступиле у мају 2014. године претрпели штету на земљишту, односно усевима, помогла у отклањању штетних последица поплава и клизишта почетком године донела акт којим се сагласила да се власници, односно корисници пољопривредног, шумског и грађевинског земљишта на територији јединица локалних самоуправа утврђених у складу да чланом 1. став 3. Закона о отклањању последица поплава у Републици Србији ослободе обавезе плаћања накнаде за одводњавање за 2014. годину, односно да се тим обвезницима одобри одлагање плаћања дуга по основу накнада за одводњавање за 2013. годину до 31. јула 2015. године, као и да се за период за који се тим обвезницима одобрава одлагање плаћања дуга по основу накнаде за одводњавање за 2013. годину не обрачунава камата.

Рачуне је послало Министарство финансија, Пореска управа – филијала Обреновац. Потребну документацију грађани могу поднети у згради Пореске управе, у улици Војводе Мишића 192, телефон: 8720 287. 

{youtube}9AYO96yKwDg{/youtube}