У арборетуму су данас чланови Ротар Акт клуба Београд посадили саднице Пауловније.

Ива Илић, чланица Ротар Акт клуба Београд, је рекла је данашња акција једна у низу акција које клуб организује.
 
– Данас смо се окупили овде у име свих Ротар Акт клубова из Беогерада и једног из Сремске Митровице и спровели акцију сађења Пауловније. То је дрво које брзо расте и производи доста кисеоника. Акције се спроводи у циљу подизања свести колико је важно зеленило у окружењу, а одабрали смо Обреновац због поплаве која се десила у мају. Ми се бавимо хуманитарним радом и помажемо заједници. Заправо, сви Ротар Акт клубови су подмладак Ротари клубова и наше чланство чине углавном млади људи од 18 до 30 година – казала је Илић.
 
Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Обреновац Срђан Драгићевић је рекао да је арборетум претрпео озбиљна оштећења током поплава.
 
– Као и све зелене површине и арборетум је претрпео велика оштећења током поплава прошле године. Овом приликом ћемо обогатити постојећи број дрвених врста који је преживео поплаву. На неки начин ћемо и естетски улепшати овај простор. У плану је изградња стаза у арборетуму, тако да ће угођај у овом парку тек тад бити комплетан. Наш план је да саднице чувамо и негујемо док не достигну одеређену величину како би се пресадиле дуж бициклистичко-пешачке стазе која води од насеља Дудови ка излетишту Забран. Захваљујем се свим Ротар Акт клубовима који су донирали саднице и данас посадили Пауловнију. Прави ефекти ове акције видеће се тек за неколико година, а и деценија када дуж шеталишта будемо имали хлад – рекао је Драгићевић.
 
Помоћ приликом садње пружило је Јавно комунално предузеће Обреновац које је обезбедило радну снагу и неопходан алат и машине за садњу. 
 
{youtube}ABC2FCFA4QM{/youtube}