Данас је поводом обележавања црквене славе Марковдан одржана литија у Баричу. Литији и сечењу славског колача присуствовали су и представници Градске општине Обреновац. 

Председник Савета месне заједнице Барич Милош Станојевић рекао је да је овај дан значајан за Барич. 

– Честитам свим верницима славу Марковдан, а онима који преслављају да у миру и са својим најближима прославе овај празник. У организацији сеоске славе помогли су нам Рударски басен Колубара, ПД ТЕНТ, Градска општина Обреновац и Прва Искра – казао је Станојевић.
 
 
Мирко Вранешевић, заменик председника Градске општине Обреновац, рекао је да је циљ општине да се у свим њеним деловима живи подједнако добро.
 
– Наша жеља је да подигнемо ниво квалитета живота грађана у свим месним заједницама, па тако и у Баричу, и да тај ниво буде еквивалентан нивоу живота наших суграђана који живе у урбаној средини. Да би смо то постигли марљиво радимо на изградњи инфраструктуре, пре свега на ширењу водоводне и канализационе мреже, путне инфраструктуре  и санацији постојеће, ширењу мреже јавне расвете, побољшању нивоа квалитета свих комуналних услуга које пружамо нашим грађанима. Што се тиче Месне заједнице Барич, најзначајније је да ове године завршимо санацију корита Баричке реке које је било оштећено током мајских поплава и да горњи ток који је неуређен у сарадњи са Београдводама” прочистимо, како становници Мале Моштанице и Барича не би стрепели. Што се тиче Барича, значајно је такође да наведем да је у току израда генералног пројекта за кишну канализацију. То је огроман и амбициозан пројекат који изискује много средстава, али сам сигуран да уколико уђемо у његову реализацију по фазама да можемо успешно да га завршимо у годинама које су испред нас. Барич се развија и шири и дефинитивно ће променити свој изглед изградњом тржног центра. Најзначајнији пројекат, не само за Барич, него и за целу општину у целини јесте довођење инвеститора на локацију Базне хемије. Морам да кажем да без огромног ангажовања премијера Србије који је иза овог пројекта стао лично не би смо били у фази у којој јесмо, а то је потписивање уговора са инвеститором. То за Обреновац значи нова радна места, повећање стандарда, прилику за наше привреднике и за нашу општину. Свим грађанима Барича и свима онима који данас славе Марковдан честитам славу и надам се да ћемо наредне године славу дочекати уз завршетак радова на тржном центру у Баричу и радовима на новој фабрици – рекао је Вранешевић.
 
{youtube}aP8e_GzLJX8{/youtube}