У оквиру велике пролећне акције чишћења Београда, Тијана Маљковић, градска секретарка за привреду, учествовала је данас у акцији чишћења графита са објекта Спортско-културног центра „Обреновац”. Заједно са њом графите је уклањао заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић. Помагале су им екипе ЈКП „Градска чистоћа”.

– До сада је очишћено преко 7.300 квадратних метара графита у 15 општина, а међу њима је и општина Обреновац, у којој ће се 16. маја навршити година дана од катастрофалних поплава које су је задесиле. Све то време радили смо на препороду ове општине. Уклањали смо дивље депоније, чистили канале, а санација и даље траје. Трудимо се да ову општину у што краћем периоду доведемо у најбољи могући ред – рекла је Тијана Маљковић.

Према њеним речима, током априла очишћено је више од 90 локација у граду, а ових дана биће их сто. 

– Апелујемо на грађане да не девастирају и поново уништавају објекте са којих су очишћени графити. Ускоро ће бити одређена посебна места за исцртавање графита и мурала, где ће многи моћи да искажу свој ликовни таленат. Да ли ће то бити зидови школа, разне ограде, мостовске површине или нека друга места сазнаће се веома брзо. Планирано је да се до краја маја уређују градски џепови и паркови, али и да се озелене многе површине. Радимо на томе да се и грађани активно укључе и да до краја маја Београд буде потпуно другачији и чист, као и да сви будемо одговорни према урађеном – истакла је секретарка за привреду.

Заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић је рекао да сви грађани треба да брину о изгледу Обреновца, јер он припада њима. 

– Не постоји градска инспекција или комунална полиција која може да сачува град ако га ми сами не чувамо. Идеја није да се само очисти простор као такав, већ да се код суграђана пробуди свест о потреби и значају чувања града, почев од ходника и улаза зграда, па све до улица. Обреновац може да буде леп само ако то сви заједно желимо и радимо на томе. Свако од нас појединачно треба да преузме одговорност како би Обреновац био леп, уређен и пријатан за живот – рекао је Вранешевић. 

Извор: Беоинфо

{youtube}UyWr80ExuFM{/youtube}