DSC 2088

DSC 2088Данас је отворена сезона купања на затвореном базену у Обреновцу у чију је обнову након поплаве уложено 45 милиона динара.

Отварању је присуствовао председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда, је изразио задовољство брзином обнове Обреновца.

– У Обреновцу се живот све више враћа у нормалу. Обнова базена је само један од корака на том путу. Све што је рађено на овом објекту, који је симбол Обреновца, је рађено из средстава општине. Ово има вишеструки значај, јер је овај базен надалеко био познат по топлој води и добрим условима и шире од Обреновца. Ово што смо данас пустили у рад је заиста најсавременија технологија и моћи ће да служи Обреновчанима наредних деценија – рекао је Никодијевић. 

Председник општине Обреновац је рекао да се и зимски и летњи базени санирају средствима из буџета општине.

– Обнова базена је била велики императив за нас, јер наше базене не користе само Обреновчани, већ и драги гости из других делова Србије. Тужне су биле сцене овог објекта у тренуцима када је вода продирала у мају прошле године и сигурно смо имали велику зебњу хоћемо ли моћи да га опоравимо. Данас Обреновац има један модеран и нов изглед и захваљујем се свим људима који су учествовали у обнови, посебно радницима Спортско-културног центра  „Обреновац” који су узели четке и метле и чистили овај простор све док нису дошли радници да мењају машине и филтере – казао је Чучковић.

DSC 2036

Директор Спортско-културног центра Обреновац” Петар Јовичић истакао је да се после поплаве вода најдуже задржала у постројењу зимског базена.

– Санација је успешно завршена. Сезона купања се неће као и раније завршити 1. маја, већ ће базен радити до средине јуна да бисмо успели да спојимо летњу и зимску сезону. Цене карата су на нивоу прошлогодишњих, а и стари термини коришћења остају на снази – казао је Јовичић.

У оквиру базена уграђене су и две нове сауне, гардеробни ормарићи, потпуно нов систем вентилације и хлорисања воде, као и платформа за децу.

У среду, 15. априла, у периоду од 7.00 до 19.00 часова, улаз на базен ће бити слободан.

{youtube}icS743xm8IU{/youtube}

{youtube}dENPzDTv42E{/youtube}