kupinac fekalna stanica

kupinac fekalna stanicaУ ЈКП „Водовод и канализација” превентивно је уведено двадесетчетворочасовно дежурство на канализацији током априла и маја. Јуче је председник општине Мирослав Чучковић обишао фекално-црпне станице на Купинцу и том приликом рекао да је поузданост канализационог система изузетно важна.

– У обиласку свих фекално-црпних станица добио сам сугестије од радника шта треба да се купи од резервних делова како би поузданост система била још боља и већ на следећој седници Већа ћемо донети одлуку да се та средства определе. Иако систем ради у пуном капацитету, у суштини би то била набавка резервних делова. Најскупља је нова решетка која кошта 5 милиона динара и која ће у наредних месец дана бити постављена овде. Та решетка би решила проблем са неадекватним отпадом – казао је Чучковић.

Директор ЈКП „Водовод и канализација” Иван Илић рекао је да је предузеће добило одобрење да се купи механичка решетка која ће поправити рад црпне станице.

– Што се тиче фекалне-црпне станице „Друга месна заједница” такође имамо зелено светло да се купе 2 нове пумпе које ће унапредити поузданост система – казао је Илић.

Градска општина Обреновац и ЈКП „Водовод и канализација” упућују апел грађанима да у канализациону мрежу не убацују неадекватан отпад. У тренутку када се око радног кола нахвата нечистоћа у виду крпа или вата, пумпе раде али смањеним капацитетом, те се пумпа мора извадити како би се очистила и тек онда се враћа у функцију. 

{youtube}aBJXaTDB6Wc{/youtube}