droga

drogaПрипадници МУП-а Србије уништили су 362 килограма и 43,39 грама дроге у Термоелектрани Никола Тесла” у Обреновцу, саопштио је МУП.

Како се наводи у саопштењу, ради се о 53.881,07 грама хероина и 308.162,32 грама марихуане, који су били складиштени у Управи криминалистичке полиције у седишту Министарства унутрашњих послова.

Транспорт и уништење посебно су обезбеђивали припадници Министарства унутрашњих послова, а уништење наркотика је пратила Комисија Владе Србије за праћење поступка уништења психоактивних контролисаних супстанци, судија Вишег суда у Београду и комисија Термоелектране Никола Тесла”, због транспарентности поступка.

Праћење поступка као и вештачење наркотика, вршила је и референта лабораторија за испитивање психоактивних контролисаних супстанци Републике Србије, додаје се у саопштењу МУП-а.

– Ово уништавање показује велику одлучност државе у борби против кријумчарења дроге. Поступак уништења психоактивних контролисаних супстанци континуирано ће се спроводити и у наредном периоду у ТЕ Никола Тесла у Обреновцу – речено је у МУП-у.

Извор: Бета