У недељу, 5. априла 2015. године, са почетком у 11.00 часова, на спомен обележју у селу Вукићевица, 250. ракетна бригада организује обележавање годишњице смрти мајора Тепавац Небојше.

Мајор Небојша Тепавац је истог дана 1999. године смртно страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу послуге 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.

У оквиру скупа ће бити положени венци на спомен обележје, одата пошта погинулом официру и одржан пригодан културно-уметнички програм. Скупу ће поред активних и пензионисаних припадника 250. ракетне бригаде и породице погинулог, присуствовати представници општине Обреновац, удружења бораца, пријатељи јединице и грађани Обреновца.

Биографија мајора Небојше Тепавац

Мајор Небојша Тепавац рођен је 27. марта 1961. године у Шапцу. Завршио је Ваздухопловну војну гимназију у Мостару и Ваздухопловно-техничку војну академију у Рајловцу. У току рата био је на дужности командира батерије за вођење ракета. Дана 5. априла 1999. године на ватреном положају у селу Вукићевица, општина Обреновац, извршавајући борбени задатак у саставу борбене послуге 8. ракетног дивизиона 250. Ракетне бригаде ПВО, од дејства противрадарске ракете НАТО-а смртно је страдао. Постхумно је одликован Орденом за заслуге у области од бране и безбедности I степена и унапређен у чин мајора. Сахрањен је на Новом бежанијском гробљу у Београду. Због херојске жртве од 2013. године једна улица у Обреновцу носи назив по мајору Небојши Тепавац.