У четвртак, 02. априла, у 18:00 часова у Галерији СКЦ „Обреновац“ одржаће се информативна трибина о начину и неоходности израде Локалног акционог плана заштите и унапређења животне средине на територији ГО Обреновац (ЛЕАП).

У жељи да проблеме у области заштите животне средине сагледамо у целости и стратешки приступимо њиховом решавању, Градска општина Обреновац и ЈП ЗЖС Обреновац су покренули израду Локалног акционог плана заштите и унапређења животне средине на територији ГО Обреновац (ЛЕАП), који има задатак да дефинише главне проблеме и начин спровођења конкретних активности у циљу побољшања животне средине и здравља људи. Такође, подстиче учешће јавности у одређивању приоритета и решавању најважнијих проблема у животној средини.

Прва и најважнија активност, која ће трајати током целог процеса, јесте кампања укључивања јавности и заинтересоване јавности у процес израде ЛЕАП документа. Ово подразумева организовање и спровођење информативне кампање за становништво, медијске кампање и успостављање сарадње између свих заинтересованих страна по питању заштите животне средине. У раду на изради ЛЕАП документа неоходно је учешће свих сектора локалне заједнице и заинтересованих грађана.

Позивамо ва да присуствујете информативној трибини и узмете активно учешће у процесу израде ЛЕАП документа.

{youtube}GR6vGbuzC_w{/youtube}