cucko sajt skraceno

Ситуација у општини Обреновац је стабилна и нема опасности од изливања река, изјавио је данас председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, додајући да су надлежни и даље у стању приправности.

– Стање је стабилно, киша је престала да пада, а вода се повукла из насеља која су била критична, попут Баричке колоније, насеља Сењак, Улице Светог Саве у Дудовима – рекао је Чучковић Тањугу.

Сви водотокови у околини Обреновца су мирни, навео је он и додао да ту мисли на Тамнаву у Коцељеви, Убачу на Убу, Лајковац и Љиг.

Према његовим речима, и из Ваљева које је имало алармантне податке о порасту Колубаре, стижу добре вести да у последња три сата водостај стагнира.

Он је додао да су све црпне станице биле у погону ноћас од пола три и да су из Београда дошле додатне цистерне и захваљујући томе су спорадични проблеми санирани без имовинске штете по становнике.

– И даље смо у стању приправности док сутра не будемо видели сунце – навео је Чучковић, који је истакао да су грађани Обреновца перманентно уплашени од сваке кише, али и да надлежни чине све да на терену уклоне вишкове воде и да становнике адекватно обавесте о свему и смире евентуалне тензије.

Извор: Тањуг