У Стублинама је данас отворен нови вртић Звончица”. Отварању су присуствовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић, градоначелник Београда Синиша Мали, представници града Београда и општине Обреновац.

Градоначелник Београда Синиша Мали је нагласио да ће Град Београд и у будућности наставити са инвестирањем у Обреновац.

– Посебно ми је драго што је вртић у Стублинама један од најмодернијих у Београду, јер  користи геотермалне воде и сигуран сам да ће овај објекат бити сјајно место како за децу тако и за васпитаче који овде раде. У граду Београду ове године планирамо отварање пет вртића у којима ће место наћи око хиљаду малишана. Са новом иницијативом да од септембра укључимо и приватне вртиће, још 1.000 до 1.500 малишана ће наћи место у вртићу. Тиме ћемо број недостајућих места преполовити током ове године и тако доћи на корак до циља да у следеће три године неће бити ниједног малишана који ће чекати да буде уписан у вртић – рекао је Синиша Мали.

Премијер Александар Вучић је истакао да је ово обданиште настало на иницијативу 572 мајке, како из Стублина, тако и из села Бровић, Уба и околине, а има и интересовања за долазак деце из самог Обреновца.

– Данас, не само да нисте могли да видите трагове поплава у Обреновцу, већ сте могли да видите много нових зграда. Овде видите ведре и расположене људе који су поносни што су Стублине добиле један овакав објекат. Срећан сам што смо успели да покажемо да имамо и знање и енергије да славимо и боримо се за бољи живот наше деце. Прва обреновачка основна школа после 191 године добила је нову фискултурну салу и сада располаже перфектним условима за бављење спортом. Видео сам једну нову енергију и срећан сам што су напори општине, града и Владе Србије дали резултат. Свиме овим показујемо да живот побеђује и да нико не може да му стане на пут – закључио је премијер.

Иницијативу за изградњу покренула је група мештана из тог и околних села, још 2008. године, а радови су почели 2012. године. Вртић је изграђен у складу са најсавременијим технологијама, а површина објекта је око 1.700 квадрата. Обданиште може да прими 200 деце, а ту ће боравити малишани из Стублина, али и из Великог Поља, Пиромана и Трстенице.

Трошкови изградње су око 300 милиона динара, а финансирао их је Град Београд, односно Агенција за инвестиције и становање.

{youtube}FHJZEwEB5rg{/youtube}