Премијер Србије Александар Вучић и градоначелник Београда Синиша Мали отворили су данас фискултурну салу у Првој обреновачкој основној школи, која за 191 годину постојања није имала простор за бављење спортом.

Вучића су у школској сали дочекали руководство и ученици те школе, са којима је премијер разоварао о објекту у којем ће се наредних година ђаци бавити спортом. Премијер је потом једног од ученика изазвао на партију баскета, један на један.

Приликом посете Вучић је истакао да, иако ови пројекти нису у вези са обновом града после поплава, у Обреновцу више нема трагова прошлогодишње катастрофе. То место је, рекао је он, пуно енергије и наде и поносан је на оно што су урадили челници града и Влада Србије.

– Показујемо да живот побеђује и да нико неће моћи да му стане на пут – рекао је Вучић.

Синиша Мали је овом приликом нагласио да су деца у Обреновцу данас добила два велика и веома важна објекта. Један је вртић „Звончица” у Стублинама, а други фискултурна сала у Првој обреновачкој основној школи.

– Отварање ова два објекта није у вези са процесом обнове Обреновца, већ се ради о потпуно новим инвестицијама у ову општину. Неколико пута смо председник општине Обреновац и ја разговарали о томе како да овај град направимо бољим местом за живот и осим ове две инвестиције пре неколико недеља почели смо да градимо нови Центар за социјални рад у Обреновцу – рекао је градоначелник.

Нови простор се састоји од фискултурне сале, мушке и женске свлачионице, туш кабине, кабинета…


Радове на фискултурној сали је изводило Привредно друштво Фербилд” из Београда, а њихова вредност је 92,5 милиона динара.

Догађају су присуствовали градски менаџер Горан Весић, помоћница градоначелника Ирена Вујовић, чланица Градског већа Тања Поповић, секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, њен заменик Игор Раичевић, директор Агенције за инвестиције Лука Петровић, министар за омладину и спорт Вања Удовичић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

{youtube}FHJZEwEB5rg{/youtube}