У ОШ „Јефимија” одржана је кретивна радионица у којој су, поред ученика ове школе, учествовали и њихови родитељи. Експериментални час је први пут организован у овој школи са идејом да се и родитељи укључе у наставне активности.

– На основу члана 48 Закона о основном образовању и васпитању, родитељи имају право да присуствују часу свога детета. У ОШ „Јефимија” је спроведена анкета у којој се око 20% родитеља изјаснило да жели да присуствује часу. Из тог разлога данас је у IV 4 одржан огледни час на коме су присуствовали родитељи и учествовали у раду. Час је био у форми креативне радионице на коме је експериментално рађена техника декупаж, која није у школском плану и програму. Групним радом, родитељи и деца, са учитељицом, успешно су реализовали час оваквог типа. Ово је први пут да родитељи присуствују часу своје деце – рекла је Биљана Десанчић, професор разредне наставе у ОШ „Јефимија”.

Ова радионица је почетак сарадње између родитеља и школе. Идеја је да се оваква дружења родитеља и деце организују више пута у току школске године.

{youtube}4lwQl21QaCU{/youtube}