Комисија за културу Већа градске општине Обреновац, дана 13. марта 2015. године, на основу члана 4. Правилника о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из буџета градске општине Обреновац за програме и пројекте из области културе од значаја за градску општину Обреновац VI-01 бр. 020-2/44 од 29. априла 2010. године, VI-01 бр. 020-2/ 62 од 13. јула 2011. године, VI-01 бр. 020-2/ 86 од 13. јула 2012. године и VI-01 бр. 020-2/ 150 од 18. октобра 2012. године, уз сагласност Већа градске општине Обреновац, са седнице одржане дана 13. марта 2015. године, донела је

О Д Л У К У
О  РАСПИСИВАЊУ ПРВОГ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА УЧЕШЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ФИНАНСИРАЊУ И СУФИНАНСИРАЊУ ГОДИШЊИХ ПРОГРАМА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИХ ДРУШТАВА СРЕДСТВИМА БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2015. ГОДИНИ 

1. Предмет конкурса и право учешћа

Предмет конкурса је учешће градске општине Обреновац у финансирању и суфинанси-рању годишњих програма културно уметничких друштава средствима буџета градске општине Обреновац у 2015. години у следећим областима:

–                      Фолклорне секције свих узраста (играчки ансамбли)

–                      Школе фолклора

–                      Секције народног оркестра

–                      Секције групе певача изворног певања.

Право учешћа у расподели средстава буџета градске општине Обреновац у 2015. години имају културно уметничка друштва чије је седиште на територији градске општине Обреновац, која су регистрована најмање 12 месеци, с тим да већину својих програмских активности морају реализовати на територији градске општине Обреновац.

2. Намена средстава – циљеви конкурса и износ средстава за који се конкурс спроводи

Средства намењена подносиоцима пријаве могу да се користе за реализацију програма чији је циљ:

–          Допринос очувању аматерског културно-уметничког стваралаштва, изворног народног стваралаштва и очувању нематеријалног културног наслеђа

–          Истраживачки рад на терену

–          Унапређење постојећег програма културно уметничког друштва

–          Промоција културно-уметничког стваралаштва у земљи и иностранству.

Укупан износ расположивих средстава за финансирање и суфинансирање годишњих програма културно уметничких друштава по овом Јавном конкурсу је 1.000.000,00 динара.

Културно уметничка друштва могу да конкуришу за финансирање/суфинансирање трошкова који се односе на:

–       Набавку основних средстава неопходних за делатност културно уметничких друштава која негују традиционална стваралаштво

–       Трошкове креирања нових кореографских решења

–       Организовање и учешће на манифестацијама у земљи и иностранству.

Неприхватљиви трошкови – трошкови који се неће покривати Јавним конкурсом из буџета градске општине Обреновац:

–               Дугови и покривање губитака или дуговања

–               Пристигле пасивне камате

–               Ставке које се већ финансирају из других пројеката

–               Куповина земље или зграда или реновирање просторија, закуп, комуналне услуге

–               и др. „режијски трошкови”.

Максимална вредност пројекта са којим се конкурише

Вредност тражених средстава из буџета градске општине Обреновац не сме бити већа од 200.000,00 динара.

3. Услови за подносиоца пријаве

Право учешћа у расподели средстава буџета градске општине Обреновац у 2015. години имају културно уметничка друштва чије је седиште на територији градске општине Обреновац, која су регистрована најмање 12 месеци, с тим да већину својих програмских активности морају реализовати на територији градске општине Обреновац. На овом Јавном конкурсу културно уметничка друштва могу учествовати са једним предлогом годишњег програма. Време реализације предложених програма може бити до краја календарске године.

Пријава на Јавни конкурс подноси се Комисији за културу (у даљем тексту: Комисија), са пратећом документацијом у предвиђеном року.

4. Документа која је потребно приложити уз пријаву

Пријава на Јавни конкурс подноси се са конкурсном документацијом и то:

–       пријавни образац (који садржи образац за предлог годишњег програма и образац за буџет програма)

–       копија извештаја о стању рачуна подносиоца пријаве (биланс стања и биланс успеха за претходну годину са доказом да је извештај поднет Агенцији за привредне регистре – печат АПР или копија потврде о пријему од поште)

–       доказ о суфинансирању од партнерске или донаторске организације, ако се програм тако реализује

–       копија завршног извештаја о реализацији пројеката финансираних средствима буџета градске општине Обреновац у претходној години

–      копија Статута подносиоца пријаве

–       уколико су програмом обухваћене обуке у наведеним областима неопходно је да се доставе радне биографије стручног особља

–       додатна документацију на захтев Комисије.

            Пријавни образац је саставни део ове Одлуке.

5. Мерила и критеријуми избора

Избор програма који ће се финансирати и суфинансирати средствима буџета вршиће се применом следећих критеријума:

–          референце програма: дужина трајања програма, број званично регистрованих чланова културно-уметничког друштва, референце и број стручног особља, могућност развијања програма и његова одрживост,

–          циљеви који се постижу: обим задовољавања јавног интереса, степен унапређења културно уметничког аматеризма,

–          суфинансирање програма из других извора,

–          законитост и ефикасност коришћења средстава и одрживост ранијих програма, досадашње учешће на општинским манифестацијама.

6. Место и рок за достављање пријаве

Комплетна конкурсна документација се доставља у једној запечаћеној коверти, заштићеној од оштећења која могу настати у транспорту.

Коверат мора садржати адресу примаоца и следеће податке:

ПРИЈАВА НА КОНКУРС ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ГОДИШЊИХ ПРОГРАМА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИХ ДРУШТАВА СРЕДСТВИМА БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2015. ГОДИНИ 

________

Назив програма
напомену НЕ ОТВАРАТИ
Име – назив подносиоца пријаве
Адресу подносиоца пријаве 
Пријава се предаје на писарницу градске општине Обреновац или шаље као препоручена пошиљка поштом на доле назначену адресу примаоца:
Градска општина Обреновац
Комисија за културу
Вука Караџића 74
11500 Обреновац

Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или испоручене на другу адресу неће бити узете у разматрање.
Рок за подношење пријава на јавни конкурс је 15 дана од дана објављивања конкурса.
Благовременом доставом сматра се препоручена пошиљка предата пошти најкасније до истека последњег дана утврђеног рока (печат поште), без обзира на датум приспећа.
Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

7. Рок за доношење одлуке о избору и начин објављивања исте

По завршетку Јавног конкурса и обраде пријава Комисија ће  у року од 15 дана од завршетка Јавног конкурса утврдити предлог ранг листе предложених пројеката.

Учесници Јавног конкурса имају право приговора у року од 8 дана од дана њеног објављивања.

Одлуку о приговору Комисија доноси у року од 8 дана од дана његовог пријема и иста је коначна.

По истеку рока за приговор, односно по окончању поступка по приговорима Комисија ће израдити извештај о спроведеном Јавном конкурсу, који садржи све поднете пријаве, предлог коначне листе и предлог одлуке о избору пројеката који ће се финансирати и суфинансирати из буџета градске општине Обреновац.

Извештај се доставља Већу градске општине Обреновац на усвајање и утврђивање коначне ранг листе и предлога Одлуке за доделу средстава.Одлуку о избору пројеката који се финансирају и суфинансирају из буџета Градске општине Обреновац на основу коначне ранг листе уз прибављено мишљење Већа градске општине Обреновац доноси председник градске општине.

На основу Одлуке о избору пројеката председник градске општине Обреновац закључује уговор о финансирању, односно суфинансирању пројеката средстивама из буџета градске општине Обреновац и доноси решење о додели средстава.Сви кандидати се могу информисати о резултатима конкурса на огласној табли градске општине Обреновац и на званичној интернет презентацији градске општине Обреновац.Јавни конкурс објавиће се на званичној интернет презентацији градске општине, на огласној табли градске општине и у локалним медијима.

Конкурсна документација се може преузети са сајта градске општине и на шалтеру Инфо центра градске општине Обреновац.

Текст одлуке о расписивању конкурса можете преузети овде
Пријавни образац можете преузети овде.