У згради Градске општине Обреновац данас је потписан колективан  уговор између Градске општине Обеновац и репрезентативних синдиката јавих предузећа чији је оснивач општина.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је задовољан текстом потписаног уговора.

– Морам да изразим своје лично, а и задовољство руководства Градске општине Обреновац, због потписивања овог колективног уговора. Велика посвећеност свих синдикалних организација у комуналном систему је дошла до изражаја, јер су имали велику жељу да заштите сва права својих радника. Са друге стране ми имамо велику потребу да исконтролишемо саму услугу коју грађани Обреновца добијају. Тај заједнички рад је у проузроковао овај документ. Он са једне стране штити радника, а са друге стране обезбеђује квалитет пружених услуга свим грађанима. Новина је да су ове године потписници и синдикати Спортско-културног центра „Обреновац” и ЈКП „Паркинг сервис” који нису били раније потписници колективног уговора са  оснивачем – казао је Чучковић.
 
Драган Лапчевић, представник запослених у Јавно комуналном предузећу „Обреновац”, рекао је да је завршен један велики посао.

– Потписали смо колективни уговор са оснивачем на три године и овим је завршен један велики посао. Преговори су трајали два месеца и нису били тешки, али смо се сви трудили да максимално заштитимо своје интересе. Ја морам да похвалим председника Градске општине Мирослава Чучковића, његовог заменика Мирка Вранешевића, као и председника Скупштине Ђорђа Комленског, који су показали изузетну приврженост да се дође до текста који ће, пре свега, задовољити интересе запослених у јавном сектору. Овим уговором су дефинисани односи послодаваца и оснивача. Овај текст уговора ћемо искористити да појединачно са нашим послодавцима направимо колективне уговоре – рекао је Лапчевић.

{youtube}53cZYjhu7-s{/youtube}