На седници Већа градске општине Обреновац, која је одржана 5. фебруара 2015. године, донето је неколико одлука важних за функционисање града.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је донета одлука о уступању просторија компанији „МЕИ ТА” за обављање административних послова око изградње нове фабрике.

– Као што смо и обећали, крећемо у изградњу нове компаније у Баричу. Наша обавеза дефинисана у Меморандуму о разумевању је да обезбедимо простор за функционисање инжењерског тима „МЕИ ТА” групе. Он се налази на Градском тргу у просторијама „Посавине”. Ту ће се обављати и разговори за посао у будућој фабрици. То је место на ком ће суштински бити озваничена једна нова привредна будућност нашег града и то је најважнија тачка данашњег дневног реда седнице Већа. Такође, донели смо једну оперативну одлуку у којој препоручујемо ЈКП „Топловод” да се прикључење новоизграђених кућа које су биле предмет обнове Обреновца не наплаћује. Изграђена је 81 нова кућа, а старе су већ биле на топловодној мрежи и потпуно је бесмислено да се поново наплаћује прикључак на топловодну мрежу – казао је Чучковић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је на данашњој седници Већа донета одлука о именовању нових комисија.
– На данашњој седници Већа донели смо одлуку о именовању девет комисија. Те комисије ће, као и недавно промењени савети месних заједница, доботи нови концепт рада. Чланови комисија ће излазити на терен у сусрет грађанима, како би на терену испитали њихове потребе. Циљ је да се на потребе одговора брже, боље и ефикасније него у претходном периоду – казао је Вранешевић.

Члан Већа градске општине Обреновац Драгослав Мршевић казао је да је на седници донета одлука која ће помоћи најугроженијим Обреновчанима.

– Данас је донета одлука о наставку пројекта „Телеасистенције”. То значи да ће и у наредном периоду 22 најугроженије особе које за то имају потребу имати посебан уређај преко ког ће имати сталну комуникацију са специјално обученим стручњацима. То су углавном социјално угрожени пензионери и друга лица која за то имају потребе. Друга одлука се односи на давање средстава Црвеним крсту за редовне активности, као и за финансирање народне кухиње, коју нажалост користи све више наших суграђана – рекао је Мршевић.
 
{youtube}QxAoyiA6jbQ{/youtube}