Запослени у Хотелу „Обреновац” свакодневно се сусрећу са проблемима који настају као последица неодговорног понашања појединаца који су привремено смештени у хотелу након мајских поплава.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић рекао је да је понашање појединаца неприхватљиво.

– Ситуација у хотелу је заиста алармантна. Хотел је потпуно руиниран. На дневном нивоу се краде све што се може украсти, а само јуче је скинуто 19 лавабоа и славина. Скидају се олуци, лим са кровова, све што има неку вредност и што се може продати на отпадима. Кревети стоје по ходницима разваљени, а да не говорим о ђубрету које се баца кроз прозор и о мини депонијама на заједничким терасама и око хотела. Оно што је највише забрињава је родитељска небрига око деце. Имали смо прилику да данас видимо полуголу децу како се шетају без родитељског надзора, како прелазе преко тераса и слично. Ми ћемо упутити пријаву Центру за социјални рад који ће реаговати по закону и у складу са надлежностима. Такође, радници обезбеђења и хотела свакодневно трпе вербалне и физичке насртаје од станара и томе се мора стати на пут. Ми смо спремили допис у коме ћемо захтевати да један припадник полиције буде овде 24 сата са нашим припадницима обезбеђења и да се на сваки вид криминала или непоштовања кућног реда реагује у складу са законом. Већина станара је добила помоћ од државе и нејасно је због чега они упорно одбијају да се врате у своје домове. Почетком пролећа ће се овај смештај угасити и сви ће морати да напусте овај објекат. Ради се углавном о људима који су имали проблема са стамбеним питањем и пре поплаве. Најискреније саосећам са сваким ко је изгубио целокупну имовину или кућу у поплави, али ово није начин да се опходи према једној установи која се једва бори да преживи. Овде заиста има људи који придржавају кућног реда, али има и изгредника којима морамо стати на пут – казао је Јегоровић.
 
 
Директор Хотела „Обреновац” Божо Бузејић рекао је да се запослени труде да све буде у реду.

– У хотелу је остало јако мало запослених и максимално се трудимо да све буде у реду, али је сада ситуација постала неиздржива. Ми не примамо никакву надокнаду за станаре, као ни за службе попут МУП-а или Центра за социјални рад. Захваљујући људима из ПД „ТЕНТ” и општине успевали смо да некако преживимо. До поплаве смо овде свакодневно имали преко 150 азиланата и никада ниједан проблем са уништавањем имовине, а штету коју су случајно направили су сами надокнађивали. Ми смо као запослени немоћни да реагујемо, јер немамо надлежности ни капацитете да извршимо било какве санције према станарима. Оно што је битно јесте да се стане на пут појединцима који се тако понашају и да се са таквим врстама крађе и уништавања хотела једном за свагда прекине – рекао је Бузејић.

 
{youtube}HV7-3Yy_pNM{/youtube}