На предлог градоначелника Синише Малог, Градско веће усвојило је Одлуку о изменама и допунама одлуке о додатним облицима заштите породиља на територији града Београда.

Изменама и допунама ове одлуке биће повећан износ једнократне помоћи за незапослене породиље за 15.000 динара. Будући да су те породиље најпре добијале једнократну помоћ од 20.000 динара, укупан износ помоћи ће од сада бити 35.000 динара.

– Након што смо у току прошле године успели да консолидујемо буџет, створила се могућност да помогнемо онима којима је то најпотребније. Одмах смо донели одлуку да то буду незапослене породиље, након што смо, нажалост, били принуђени да на почетку мандата смањимо износ помоћи за њих. Само стабилне финансије рађају здраво друштво и драго ми је што то видимо на овом примеру – рекао је градоначелник.

Мали додаје да овакав начин управљања градом значи одговорну политику.

– Како се буду стварали услови, тако ћемо и повећавати износе помоћи за друге социјалне категорије становништва. Важно је и да све врсте помоћи исплаћујемо тачно на време, тако да обећавамо само оно што можемо и да испунимо.

Измена и допуна ове одлуке биће на дневном реду следеће седнице Скупштине града, а ступиће на снагу осам дана по објављивању у „Службеном листу града Београда”.

Извор: Беоинфо