cucko sajt skraceno

Око 300 Обреновчана и даље је у колективним центрима, јер им није решено стамбено питање, али је Обреновац спреман за зиму, рекао је председник општине Мирослав Чучковић за Радио Б92.

– Људи који су у колективним смештајима имају централно грејање и они немају проблем са боравком у тим просторима и за све те људе смо спремили ваучере у вредности од 8.000 динара за топле оброке – рекао је Чучковић.

Он је истакао да ће сви они који чекају да им се куће изграде до краја, већ од среде почети да се усељавају у своје домове.

– Људи којима су куће грађене помоћу донација Кувајта, УАЕ и Еу већ су у својим домовима. Једини који се нису уселили су они који чекају домове из донације француске владе. Радови су при крају и у среду ће прве куће бити усељене. Ми смо се трудили да се све те куће повежу на централно грејање, а најважније је да топлотна мрежа добро ради и да сви корисници имају грејање – рекао је Чучковић.

Он је додао да је општина Обреновац спремила изненађење ученицима из села Чумић који су се одрекли екскурзије да би помогли вршњацима из Обреновца чију је школу уништила поплава.

– У уторак на бесплатно зимовање креће прва група обреновачких основаца којима ће се придружити и око 60 ученика основне школе „Прота Стеван Поповић” из села Чумић код Крагујевца, који су пре пар месеци одбили да оду на екскурзију, а новац за путовање упутили у Обреновац, као помоћ ђацима чију је школу уништила поплава – најавио је Чучковић.

Зимовање свим ученицима од првог до четвртог разреда плаћа општина Обреновац, новцем који, на име загађења, добија од Термоелектране „Никола Тесла”.

Извор: Б92