Градска општина Обреновац обајвљује Јавни позив за доделу помоћи за завршетак обнове оштећених породичних стамбених објеката на територији градске општине Обреновац у мајским поплавама 2014. године.


ГРАДСКА ОПШТИНА ОБРЕНОВАЦ

објављује
Ј А В Н И   П О З И В
за доделу помоћи за завршетак обнове оштећених породичних стамбених објеката на територији градске општине Обреновац у мајским поплавама 2014. године

  1. Додела помоћи по овом јавном позиву вршиће се уз помоћ или посредством Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја средствима прикупљеним од разних донатора у периоду од дана расписивања овог позива, а иста је намењена за лица чији су породични стамбени објекти оштећени у мајским поплавама 2014. године, а који су категорисани у објекте од 2. до 5. категорије у складу са Упутством о јединственој методологији за процену штете од елементарних непогода („Службени лист СФРЈ“, број 27/87) и чија обнова није завршена.
  2. Помоћ се додељује у грађевинском материјалу и у неопходним радовима за завршетак оштећених стамбених објектата, у циљу њиховог оспособљавања за становање.
  3. Право на учешће по овом Јавном позиву имају сва заинтересована лица са територије градске општине Обреновац, чији су стамбени објекти оштећени поплавом и категорисани од 2 до 5 категорије, у складу са Упутством наведеним у тачци 1. овог позива, која нису добила хуманитарну помоћ за предметни стамбени објекат од ИОМ- а, ЕХО Фондације, Фондације Ана и Владе Дивац, Фондације за дијаспору и сл., која поднесу следећу документацију:

–          Решење градске општине Обреновац, Одељења за имовинско правне и стамбене послове о утврђеној категорији оштећења породичног стамбеног објекта и о додељеној бесповратној државној новчаној помоћи за оштећени стамбени објекат, у фотокопији;

–          опис потребних радова које је потребно предузети за завршетак отклањања оштећења на стамбеном објекту, са спецификацијом потребног материјала или опреме (врата, прозори, плочице и сл.);

–          фотографију унутрашњих и спољних делова оштећеног стамбеног објекта у тренутку подношења пријаве;

        4. Пријава на јавни позив подноси се на прописаном обрасцу који је саставни део овог позива у периоду од 25.12.2014. до 26.01.2015. године, сваким радним даном у       времену од 8 до 15 часова, у просторијама Јавног предузећа Спортско културни центар „Обреновац“.
        5. Пријаве се могу поднети и путем поште на адресу Управа градске општине Обреновац, ул. Вука Караџића 74.

Образац пријаве биће доступан на сајту градске општине Обреновац, као и у просторијама Јавног предузећа Спортско културни центар „Обреновац“.

         6. Проверу навода из пријава вршиће давалац помоћи увидом на лицу места и увидом у документацију.
         7. Одлука о додели помоћи биће уручена кориснику помоћи и објављена на званичном сајту градске општине Обреновац, кроз збирни списак.
         8. Особе задужене за давање информација и праћење спровођења доделе помоћи по овом јавном позиву су чланови Већа градске општине и Александар Пантелић, запослени у Управи градске општине, чији је контакт телефон 064/83-43-308.
         9. Овај позив објавити на интернет страници градске општине Обреновац и у локалним средствима јавног информисања.

Образац пријаве на јавни позив можете преузети овде.

{youtube}z94WmYc66TI{/youtube}

{youtube}lrvEi5DEPkU{/youtube}