Данас су радници компаније „Максим груп” донирали по 100.000 динара за шест породица које живе у Радничкој улици на Забрежју. Драган Ристић из ове компаније је рекао да је ова донација њихов мали допринос породицама које су погођене поплавом.

– Током мајских поплава велики број породица је претрпео огромне штете. Ми смо се одрекли по једне дневнице у току три месеца и прикупили извесну количину новца коју смо данас донирали породицама у Обреновцу. Апелујем на све радне организације да се угледају на нас,  јер нама та једна дневница не значи много а неким људима попут ових значи и превише – казао је Ристић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се на овој донацији.

– Ми смо седам месеци дан и ноћ на терену и обилазимо људе. То је ствар која мотивише друге људе у Србији да нам помогну и веома смо захвални на овој донацији, нарочито јер су то лична средства радника. Драго нам је да су одлучили да донацију упуте у Обреновац како би помогли породицама у Радничкој улици. У наредних неколико дана крећемо са новом акцијом реконструкције кућа онима који то до сада нису успели да ураде и то ће у 2015. години бити приоритет. Направили смо један тим који чине чланови Већа и мог кабинета. Они ће изаћи на терен и направити јасан преглед домова како би се они на адекватан начин реконструисали и грађани у њих вратили – казао је Чучковић.
 
 
Сузана Лазаревић, добитница донације, је рекла да је донација представља значајну ствар за њену породицу.
 
– Муж и ја имамо четворо деце и нама ће ова донација много значити, с обзиром на то да још увек нисмо санирали дом до краја, а нас шесторо у њему живи. Хвала и општини Обреновац на уложеним напорима да се пронађу донатори.
Компанија „Максим груп” донирала је и 10 новогодишњих пакетића за децу породица којима су донирана средства.
 
{youtube}V_jCWGzZSno{/youtube}