Данас је, поводом обележавања Дана општине Обреновац, у Основној школи „Јефимија” одржана Свечана академија којој су присуствовали представници Владе Србије, Скупштине града Београда, Војске Србије, добитници признања за „херојско дело” и грађани Обреновца. 

Прослава Дана општине је ове године обележена у духу захваљивања свим заслужним људима који су помогли Обреновцу и његовим грађанима током мајским поплавама.

Након химне Србије и минута ћутања, чиме је одата почаст свима који су изгубили живот током поплава, присутнима се обратио председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. Академији је присуствовао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је добио захвалницу за помоћ у отклањању последица поплава и пружању помоћи грађанима. Признања су уручена и представницима Жандармерије, Војске Србије и Полиције.

Председник општине, заменик председника, председник Скупштине и заменик председника Скупштине су потом доделили захвалнице за „херојско дело” појединцима које су грађани Обреновца предложили за ово признање, јер су помогли у спашавању живота Обреновчана током евакуације.

Обележавања Дана општине Обреновац завршено је химном Обреновца у извођењу дечјег хора “Круна од нота”.

Градска општина Обреновац обележава Дан општине 20. децембра. Овај датум је значајан јер је тада услишена молба Палежана упућена Књазу Милошу  да се њихова варош прекрсти у Обреновац, а датум озваничења новог имена, 20. децембар, се слави као Дан Обреновца.

Основна школа „Јефимија“ је одабрана да буде домаћин свечаности обележавања Дана општине, јер је у њој био први прихватни центар за евакуацију грађана из поплављених делова града у мају 2014.

{youtube}q1yfv6wdeEc{/youtube}