Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове изградњи куће породице Ивановић у Книнској улици која се зида од донације Европске Уније.

Председник општине Мирослав Чучковић је том приликом рекао да је кућа која се зида врхунског квалитета.

– Европска Унија, поред финансирања реконструкције јавних објеката, финансира и изградњу кућа на плацевима власника чије су куће срушене током поплаве. Оне су јако доброг квалитета и зидане од најбољих материјала. Градиће се још девет кућа, као и објекат за станаре који су живели у згради старе општине и станаре у баракама Термоелектра. Тај објекат ће бити са два одвојена улаза. Данас је донета одлука за поправку обејката људима који се још нису вратили у своје куће. У питању је нешто врло слично ономе што ИОМ ради у насељу Браће Југовића. Општина ће расписати јавни позив да се људи пријаве и то ће бити круна онога што Европска Унија финансира у Обреновцу. Захваљујем се у име свих Обреновчана, пре свега, на квалитету градње. Поносан сам на куће које се граде, као и на власнике који су имали стрпљења све ово време – казао је Чучковић.
 
 
Слађана Ивановић рекла да су радови на кући при самом крају.

– Планирано је да радови буду готови до краја недеље, тачније у суботу. Ми смо имали кућу сличних габарита и како је наша породица четворочлана добили смо кућу од 80 квадратних метара и биће места за све нас. Хвала донаторима и општини на овоме и ми једва чекамо да се уселимо. До сада смо били код рођака, док смо лето провели у шатору – казала је Слађана Ивановић.

{youtube}3HIFq-XsLy4{/youtube}