Хуманитарна организација „Дуга” из Новог Сада почела је данас у ОШ „Јован Јовановић Змај” поделу 10 000 пакетића за обреновачке ученике.

Вера Курањи, из хуманитарне организације „Дуга”, рекла је да се ради о глобалном пројекту.

– Ови пакетићи су од деце за децу. Наиме, деца широм Европе су паковала ове пакетиће за другаре из Обреновца. Лепота у томе је што је сваки уникатан и шаље огромну поруку љубави. Деци Обреновца пакетиће су правили вршњаци углавном из Енглеске, али било је ту пакетића из Канаде, Немачке и Холандије. За Обреновац имамо 10 хиљада пакетића. У поплавама је деци страдало све оно што су имала, играчке, школски прибор, књиге, а ми се трудимо да им колико толико надокнадимо то и вратимо осмех на лице, јер знамо кроз шта су све ови малишани прошли у протеклих седам месеци. Морам да напоменем да су сви пакетићи разврстани по полу и узрасту деце која их добијају, тако да је на пример десетогодишњак у Енглеској правио пакетић за свог вршњака – казала је Вера Курањи.
 
Олга Миросављевић, чланица Већа градске општине Обреновац, казала је да је ово јако лепа акција хуманитарне организације „Дуга”.

– Захваљујући овој хуманитарној организацији сви обреновачки ђаци добиће новогодишње пакетиће. То се до сада никада није десило и ово је заиста лепа акција која враћа осмехе на лица ових малишана. Нама је овакав вид донација више него добродошао, нарочито сада у време новгодишњих и божићних празника. Користим прилику да апелујем на све људе добре воље да се придруже и обрадују обреновачке малишане оваквим или сличним поклонима – рекла је Олга Миросављевић.
 
{youtube}t3BECGBsfiU{/youtube}