Помоћница градоначелника Београда Ирена Вујовић и заменица секретара за социјалну заштиту Наташа Стојисављевић обишле су јуче реновирани Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју у Обреновцу, који је тешко оштећен у мајским поплавама.

Ирена Вујовић је подсетила да је ова установа једна од 14 чији је оснивач Град Београд, а чији је приземни део тешко настрадао у пролећним поплавама.

– Захваљујући донаторима овај, за Обреновац битан објекат, обновљен  је за веома кратко време, док су сви његови кориснци у протеклом периоду користили услуге Дневног боравка у Шекспировој – рекла је Ирена Вујовић, која је посебно захвалила Фонду „Ана и Владе Дивац”, који спроводе акцију „Да сви помогнемо”, Кредит Агрикол банци, компанијама „Procter and Gemble”, Ferrero Rocher, Урбан систем, Термоелкетрани „Никола Тесла” и „Миксер Хаусу”.

Директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине са сметњама у развоју Петар Јорданов захвалио је донаторима, јер је њиховим средствима овај дневни боравак стављен у функцију за јако кратко време, с обзиром на степен девастираности доњег дела објекта.

Представница Фондације „Ана и Владе Дивац” Марија Томић додала је да је та фондација донирала 30.000 евра за ову установу, а да је до сада за све угрожене од поплава прикупљено 1,8 милиона долара, што је укључило обнову два вртића, шест основних школа и 100 породичних кућа. Такође, најавила је да ће та фондација наставити да помаже свим људима који су настрадали у мајским, али и септембарским поплавама.

Извор: Беоинфо