Данас је у Спортско-културном центру “Обреновац” потписан уговор са “Центром дечјих летовалишта Београд” о наставку реализације програма “Еко кампови”, који укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких основних школа на зимовање и летовање које у потпуности финансира Градска општина Обреновац.

Уговор је у име ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” потписао директор тог предузећа Петар Јовичић.

– И ове године ће обреновачки малишани моћи да уживају на нашим најлепшим планинама. Оно што је за нас најбитније је да је процес јавне набавке прошао како треба и  да су центри спремни за пријем деце. Вредност уговора је око 13 милиона динара и за време зимског распуста на зимовање ће отићи преко 1000 деце – казао је Јовичић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће прва група ђака кренути 31. децембра.

– Прва тура малишана провешће новогодишње и божићне празнике на нашим планинама. У јуну ове године имали смо пун капацитет деце и сви малишани су, без обзира на поплаву, отишли на климатски опоравак и склонили мисли од свега. Поручујем свима који иду на зимовање да крену полако да се пакују и да успешно закључе своје оцене. Желим им да се лепо проведу, напуне “батерије” и своја плућа чистим ваздухом и спремни и одморни дочекају почетак другог полугодишта – поручио је Чучковић.
 
 
Директор “Центра дечјих летовалишта Београд” Милан Рогановић подсетио је да је данашње потписивање уговора само наставак дугогодишње сарадње.

– Желим да се у име центра захвалим Градској општини Обреновац на указаном поверењу. Ми смо спремни за пријем деце и надам се да ће бити снежних падавина током њиховог боравка у одмаралиштима и да ће уживати у благодетима наших најлепших планина. Део објеката је реновиран током претходних месеци. Оно што деца могу очекивати је да ће се као и до сада одлично провести, стећи нова знања и искуства и пре свега одморити – рекао је Рогановић.
 
{youtube}x6qq2uELSQ8{/youtube}