Насип на Перилу, на Забрежју, данас су обишли председник Владе Александар Вучић, градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

На Сави и Колубари постоје четири велика насипа која су била пробијена за време мајских поплава. Насипи Трстеница и пробој Забрежје на Перилу у потпуности су санирани, док ће трећи пробој, такође на Забрежју, бити готов за неколико недеља.

– За грађане Обреновца битно је да је насип чвршћи, јачи и стабилнији него претходни. Слојеви глине су, не само на спољној страни насипа, него и на унутрашњој. То је веома важно да се не би поновило оно што се десило током мајских поплава. У следећих неколико недеља очекујемо и завршетак радова на још једном пробоју на Забрежју, након чега ће насип у Обреновцу у потпуности бити саниран – истакао је градоначелник Синиша Мали.

Јавно водопривредно предузеће “Београдводе” је извођач радова на насипу, а читав посао почело је сопственим средствима.Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја је, по одлуци Владе, обезбедила средства у износу од 35 милиона динара за наставак радова на обнови оштећене и уништене инфраструктуре, а град Београд је обезбедио 20 милиона динара за санацију насипа.

Извор: Беоинфо

{youtube}olCMDKjh2Fo{/youtube}