Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове на реконструкцији који се изводе у Основној школи “Посавски партизани”. Ово је једина школа у којој још увек трају радови на отклањању последица од мајских поплава.

Чучковић је подсетио да већ шест месеци непрекидно трају радови на обнови оштећених јавних објеката.

– Страдало је двадесет јавних објеката укључујући дом здравља, основне, средње школе и обданишта. Оно што ме посебно радује су ученици који су посебно мотивисани да уче. У понедељак ће ово бити последња школа у којој ће бити завршени радови и која ће бити опремљена намештајем. Велику захвалност дугујемо Европској Унији која је била донатор обнове основних школа у Обреновцу. Рок за завршетак радова је померан јер су наше школе у просеку старе око 40 година. Када се у овој школи почело са радовима и када су мајстори скинули први део зида примећено је да су електроинсталације потпуно уништене. Замолили смо донатора да нам обезбеди додатна средства за решавање тог проблема. Због процедура Европске Уније и интерног тендера радови касне неколико дана – објаснио је Чучковић.
 
 
Весна Јешић, директорка Основне школе “Посавски партизани” подсетила је да је ова школа у току поплаве служила као евакуациони центар.

– Ми смо за време поплаве у школи имали око 200 евакуисаних грађана, од тога 60 деце. После поплаве смо имали велику материјалну штету и било је јако мучно то гледати, али шест месеци касније радове на обнови приводимо крају и почетком следеће недеље би требало да почнемо са нормалним радом у две смене. Оно што је јако значајно јесте да ће деца добити потпуно реконструисану школу и вишеструко бољу него што је то била пре поплаве – казала је Весна Јешић.
 
{youtube}76mUmmUI62A{/youtube}