cucko sajt skraceno

Поштовани грађани Обреновца,

желим да вас обавестим да ће у петак, 7. новембра, са почетком у 13.00 часова, бити велики државни догађај у општини Обреновац. Општину Обреновац ће тог дана посетити председник Владе Републике Француске господин Мануел Валс, како би дао подршку компанијама из Француске које раде на отклањању последица од поплаве, као и на довођењу једне француске компаније у Обреновац.

Од 1966. године када је донета одлука да се крене са изградњом Термоелектране “Никола Тесла“ већи и значајнији догађај није био у нашој општини. Посебно је битно да је државна делегација на челу са председником француске владе највећа државна делегација која је икада посетила ову општину. С обзиром на важност посете која за циљ има да француска влада подржи долазак њихове компаније и отварање нове фабрике са више хиљада радних места, јако је значајно да сви Обреновчани који су у могућности дођу на Градски трг у 13.00 часова.

Позивам вас да достојанствено поздравимо председника француске владе и председника наше владе. Два човека која су најзаслужнија за то што ће овај град имати могућност за нови почетак и нови развој. Овај догађај је значајан за све Обреновчане који желе у будућности да у овом граду оснују породицу. Изградњом нове фабрике стварамо дугорочну могућност да Обреновчани раде у успешној компанији. Посета председника Владе Француске, у тренутку када се наша оштина опоравља и обнавља од последица поплава, је посебно важна, јер у том процесу учествује и француска држава изградњом кућа, канализације у Немањиној улици, као и обезбеђивањем опреме и учила за ученике наших школа и децу са сметњама у развоју.

Позивам све Обреновчане да дођу на Градски трг како би поздравили председника француске и српске владе.

Сам догађај ће у безбедносном смислу захтевати редукцију саобраћаја у Обреновцу, тако да молим грађане за стрпљење и разумевање. Улица Вука Караџића ће бити улица којом ће државна делегација проћи и апелујем на суграђане из те улице да склоне своје аутомобиле, јер ће аутомобили који буду затечени на тој траси бити однети паук возилом, али ће моћи без накнаде да се касније преузму. Апелујем на становнике да склоне возила из те улице и да на тај начин омогућимо несметан рад државних органа који брину о безбедности француске делегације.

Мирослав Чучковић

{youtube}fD1D063pBYI{/youtube}