Обреновчанима који су остали без стоке у мајским поплавама данас су на сточној пијаци у Обреновцу подељене козе, овце и живина које им је поклонио Зоолошки врт.

У сарадњи са Кабинетом градоначелника Синише Малог и општином Обреновац “Бео-зоо врт” је донео одлуку да поклони ситну стоку из свог врта људима у Обреновицу који су остали у поплавама без свог сточног фонда.

– Поклонили смо око 60 коза и оваца, 100 кокошака и једно теле. Та стока ће људима да користи за месо и јаја. Неке козе су сјарне, па ће бити ускори бити и јарића – објашњава Нађа Радовић из “Бео зоо врта”.

Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац задужен за пољопривреду, рекао је да је степен претрпљене штете био основ по ком се помоћ делила.

– Неко је добио по два грла или три, неко једно, у зависности колико су имали пријављених подављених комада стоке. Свако је добио по десет комада живине. А једно теле је додељено Пољопривредно-хемијској школи Обреновац. Ја морам да се захвалим Зоолошком врту на овој заиста вредној донацији. Знамо да пољопривредницима нико не може да надокнади комплетну штету, али ћемо се трудити да оваквим акцијама и у будућности надокнадимо оно што је изгубљено током поплава – казао је Богићевић

Радници Зоо врта су превезли камионима стоку до сточне пијаце у Обреновцу, а расподела се вршила према списку који има општина Обреновац, на ком су људи који су остали без стоке у поплавама.

{youtube}40BLb_zUCwY{/youtube}