Хуманитарна акција “Битка за Обреновац” за људе настрадале у поплавама у Обреновцу, одржаће се у суботу, 13. септембра, на Ади Циганлији у 18 часова, најавио је Драгомир Петронијевић, члан Градског већа, на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. На програму такмичења биће  бокс, кик-бокс и џиуџицу мечеви.

– Посебну захвалност дугујмо ЈП “Ада Циганлија”, Кик-бокс савезу Београда, Кик-бокс клубу “Победник” и нашим прослављеним боксерима и мајсторима џиуџице који су дошли на идеју да на овакав начин помогну људима погођеним поплавама – рекао је Петронијевић и додао да је улога Секретаријата за спорт и омладину у организацији ове акције велика јер се од првог дана ангажовао да помогне људима са угрожених подручја.

 Секретар за спорт и омладину Славко Гак је изјавио да је ова манифестација само показатељ да град Београд и даље ради на томе да људи угоржени поплавама буду што пре збринути.

– Задовољство ми је да сваку манифестацију хуманитарног карактера подржим, поготово када су везане за угрожена подручја и за трагедију која нас је све заједно ујединила. Позвао бих све људе добре воље да дођу, да нас подрже у нашим идејама и жељама да на хуман начин помогнемо. Потрудићемо се да у наредним месецима покренемо још оваквих акција како би сви заједно дочекали зиму у једном бољем расположењу – навео је Славко Гак.

Конференцији су присуствовали представник боксинг тима “Победник” Петар Мауковић, председник и главни тренер кик-бокс клуба “Победник” Марко Симић, председница кик-бокс савеза Београда Станка Пејовић, представник бразилске џиуџице Славиша Дамјанов, као и представници ЈП “Ада Циганлија”.

Извор: Беоинфо

{youtube}YaXj3JbgAYQ{/youtube}