Општинска управа ГО Обреновац упозорава сва физичка и правна лица да су у обавези да врше стално уништавање коровске биљке амброзије, како на својим поседима, тако и на јавној површини испред својих стамбених и пословних објеката, на које их обавезује Одлука о мерама, начину и условима трајног уништавања алергене коровске биљке амброзије.
 
Разлог за уништавање ове коровске биљке је њено изузетно алергено и штетно дејство које највише долази до изражаја приликом цветања током августа и септембра.
 
Александар Богићевић, члан Већа ГО Обреновац, је апеловао на грађане да пријаве комуналној инспекцији површине под амброзијом.
 
– Комунална инспекција ће на терену утврђивати ко је власник парцеле и дати рок од 7 дана за уклањање корова. У сарадњи са Републичком фитосанитарном инспекцијом обилазиће се терен и контролисати земљиште покривено амброзијом. Том приликом биће наложено власницима земљишта захваћеног овом коровском биљком да приступе њеном уништавању. Уколико се власник оглуши о решење, ЈКП ”Обреновац” ће извршити кошење, а власник ће платити трошкове кошења – казао је Богићевић.
 
Пријаве ће се подносити у холу Градске општине Обреновац.