VUL 6010

VUL 6010На фудбалском терену у Великом пољу данас су почеле спортске игре за децу. Иницијатор овог спортског догађаја је ”Центар за унапређење друштва”, а манифестацију је отворио председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. 

Он је том приликом присутнима рекао да су организатори дали све од себе да се на неки начин организација живота у Обреновцу окрене поново ка деци.

– Трудићемо се да вратимо и Крстовдански вашар у наш град. Нормална ситуација значи и да пројекат “Еко динар” настави да се плаћа свим клубовима и спортским друштвима у Обреновцу. Паралелно са тим ће ићи процес обнове спортских хала. ОШ ”Јефимија” је већ готова, ради се и Соколски дом, тако да имамо ужурбано спремање сала, али најважније је да настављамо са финансирањем бесплатне чланарине за све малишане који желе да се баве спортом – казао је Чучковић.

VUL 5940

Душица Јелеч, председница ”Центра за унапређење друштва”, је рекла да су се данас такмичила деца из Конатица, Пиромана, Великог поља, Дражевца и Пољана.

– Наредне суботе смо у Рватима, тамо ће се такмичити деца из центра Обреновца, а након тога следе полуфиналне и финалне игре – истакла је Душица Јелеч.

Малишани се такмиче у разним спортским дисциплинама – “јаје у кашици”, трка у врећама, надвлачење конопца, разне игре са чуњевима и лоптом, трчање на 50 метара, квиз знања и фудбал.

Омладински пројекат “Спортом до пријатељства” спроводи “Центар за унапређење друштва”, уз подршку Грађанских иницијатива, у оквиру програма “Млади су закон – Београдски округ”, који је финансијски подржан од стране Министарства омладине и спорта.

{youtube}QKYEq3vsI3w{/youtube}