Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је породице у Обреновцу где је присуствовао почетку изградње прве куће која се гради на парцели власника, а из средстава Европске уније.

Он је у присуству помоћнице градоначелника Ирене Вујовић и председника општине Обреновац Мирослава Чучковића обишао породицу Јовановић у насељу Забрежје, где је данас почело ископавање темеља за нову кућу, и породицу Лаловић у насељу Рвати, где геометри обављају припремне радове, и најавио завршетак изградње кућа за два до два и по месеца. 

– Данас присуствујемо почетку изградње прве од 60 нових кућа које су у потпуности уништене у мајским поплавама. Било је потребно време да би се кренуло у обнову и изградњу нових кућа, пре свега, због процедуре Европске уније и одабира извођача радова. Када је реч о насипима, на том питању интензивно радимо са Европском унијом и Владом Србије, како би радови што пре били покренути. Пројекти су завршени, обављене су додатне консултације са представницима ЈВП “Београдводе” и “Србијаводе” и питање је дана када ће се кренути у њихову реализацију – истакао је Синиша Мали.  



Градоначелник је овом приликом трогодишњој Нини Јовановић поклонио бицикл попут оног који јој је однела поплава, а породици Лаловић лаптоп рачунар, како би могли да комуницирају са сином који се налази у иностранству. 

Синиша Мали је нагласио да је завршена реконструкција  вртића “Невена” у Обреновцу који креће са радом 1. септембра, док се санација још два завршава ове седмице, тако да ће они ускоро бити спремни да приме малишане. Он је подсетио и да је град пре два дана потписао уговор са Фондацијом “Ђоковић” о санацији вртића “Весељко”, која почиње за неколико дана.

Извор: Беоинфо

{youtube}98_g3HcgQ4w{/youtube}