Од 30. августа до 27. септембра у Обреновцу ће бити организоване спортске игре под називом “Спортом до пријатељства“ у организацији “Центра за унапређење друштва” и ФК “Омладинац” из Великог Поља за децу из поплављеног Обреновца.

Игре ће се одвијати сваке суботе, на пет различитих локација од 10.00 до 14.00 часова.

Више од 500 деце, од 7 до 14 година, из 11 месних заједница општине Обреновац које су највише страдале у мајским поплавама такмичиће се у разним спортским дисциплинама: јаје у кашици, трка у врећама, надвлачење конопца, разне игре са чуњевима и лоптом, трчање на 50 метара, квиз знања, фудбал и остале спортске и занимљиве активације.

У такмичењу учествују следеће месне заједнице: Велико Поље, Рвати, Дудови, Бело Поље, Друга месна заједница, Трећа месна заједница, Пироман, Дражевац, Конатице, Забрежје и Пољане. 

Циљ игара је дружење и враћање осмеха на лице деци из угрожених подручја.

Омладински пројекат “Спортом до пријатељства“ спроводи “Центар за унапређење друштва“ и ФК “Омладинац” из Великог поља уз подршку Грађанских иницијатива, у оквиру програма “Млади су закон – Београдски округ“ који је финансијски подржан од стране Министарства омладине и спорта.