VUL 0704

VUL 0704Градски менаџер Горан Весић посетио је данас 21 правника које је град Београд послао у Обреновац, и најавио да ће бити послато још 10 правника како би се од понедељка издавало 300 решења дневно.

Он јеистакао да је пре два дана издат највећи број решења – 146, за 150 грађана којима су оштећени домови у мајским поплавама, а да је до сада укупно издато 760 решења.

– Максимално ћемо убрзати овај процес. Од понедељка ћемо послати још 10 правника и још 15 техничких лица, тако да ће у Обреновцу на издавању решења радити више од 60 људи, како би до краја августа решења била подељена свим грађанима – најавио је градски менаџер. 

Он је позвао донаторе да помогну поклањањем десет компјутера и штампача, колико је још потребно општини Обреновац како би се завршио посао, у супротоном град би морао да спроведе процедуру јавних набавки, а то би потрајало.

Весић је, такође захвалио свима који раде и суботом и недељом, истакавши да ће се пронаћи начин да они буду награђени. Подсетио је да је град Београд трансферисао 80 милиона динара за очување комуналног система у Обреновцу, наводећи да та предузећа у мају и јуну нису наплаћивала своје услуге.

Он је истакао да је Секретаријат за дечју и социјалну заштиту обезбедио донаторе за обнову вртића, а ради се на томе да се пронађу донатори за реконструкцију школа, како би се живот у Обреновцу што пре нормализовао.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио је Градској управи Београда на помоћи, истакавши да ће због тога моћи да се издаје дупло већи број решења него раније. Чучковић је истакао да ће се сви људи у Обреновцу који су били угрожени попавама до зиме вратити у своје домове.

Извор: Беоинфо

{youtube}ASggsRFn5Zo{/youtube}