VUL 0450

VUL 0450Данас је у Обреновцу потписан уговор о донацији између компаније Ђенерали Србија и Градске општине Обреновац. Ђенерали Србија донирала је грађанима Обреновца фрижидере у вредности од преко 1,2 милона динара. 49 фрижидера биће подељени најугроженијим домаћинствима по месним заједницама.

Драган Филиповић, заменик директора Ђенерали Србија, рекао је да та компанија наставља са донирањем помоћи најугроженијим домаћинствима која су страдала током катастрофалних поплава.

– Ми смо данас у Обреновцу донирали захваљујући запосленима у Ђенерали Србија и нашим колегама из Немачке робе у вредности од око милион и двеста хиљада динара. Одлучили смо се за фрижидере као једну од ставки која је неопходна домаћинствима како би наставили са свакодневним активностима. Ово је једна у низу од помоћи коју је наша компанија дала. У будућем периоду морамо радити на подизању свести о потреби осигурања. Ако већ катастрофе не можемо да спречимо можемо да ублажимо последице. Нажалост, и ова донација ма колико је велика не може да стигне до сваког, а осигурање би покрило свако домаћинство – закључио је Филиповић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се у своје име и у име свих Обреновчана на донацији.

– Хвала запосленима из Ђенерали групе што су одвојили лична средства и били солидарни са становницима Обреновца. Ми ћемо се трудити да се ова помоћ равномерно распореди на свих 11 месних заједница које су поплављене, преко Уроваца, Великог Поља и градских месних заједница. Оно што је такође и мој лични став је да се мора радити на подизању свести становништва да се овакве катастрофалне несреће предупреде, пре свега на тај начин да велики број домаћинстава буде осигуран. Тако би, уколико се неким случајем оваква трагедија понови, сва штета била на терету осигуравајућих кућа. Данас у земљама као што су Мађарска, Чешка и Словачка имате скоро 90 процената домаћинстава која су осигурана од бујичних поплава и од подземних вода.  Морамо бити одговорни према својој имовини и да убудуће помоћ државе буде само додатна помоћ – казао је Чучковић.

{youtube}_w-8Ljo8NHI{/youtube}