rekonstrukcija vrtića

rekonstrukcija vrtićaКако би се деца из Обреновца што пре вратила у вртиће, радови на реконструкцији и санирању штете која је настала током мајских поплава су интензивирани. Директор Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић каже да се радови изводе у три обданишта – ”Цицибан”, ”Невена” и ”Зека”.

 
– Штете на нашим објектима су огромне, без обзира да ли је вода била мање од метар као у ”Цицибану” или у ”Зеки” где је вода била преко 160 цм. Ми смо до сада уз помоћ волонтера обили зидове и тренутно се ради на малтерисању, као и на водоводној, струјној и тополоводној инсталацији. Радови иду добрим интезитетом. Константно се проверава са влагомерима који је проценат влаге у зидовима и он је такав да је могуће изводити радове. Првог септембра ће почети са радом четири вртића: ”Невена”, ”Цврчак”, ”Колибри” у Бричу и новоизграђени вртић у Стублинама. Вртић у Стублинама је опремљен централном кухињом и ми ћемо јој мало проширити капацитет и она ће добрим делом моћи да покрива капацитете наших вртића. Уколико случајно буде зафалило хране, ми смо у преговорима са вртићем на Чукарици који нас тренутно снабдевају храном – казао је Десанчић.
 
Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да се радови изводе у свим обдаништима, осим у обданишту ”Весељко”.
 
– ”Весељко” је обданиште које је претрпело највећу штету. У њему је смештена централна кухиња која је тотално уништена, али ће се за те потребе у наредном периоду користити кухиња у новом вртићу у Стублинама. Надамо се да ће се у догледно време кренути и са реконструкцијом вртића “Весељко”. Донатори постоје само треба да се заврше послови са јавним набавкама и потпишу уговори – рекао је Филиповац. 
 
Родитељи су ослобођени плаћања накнаде за боравак деце у вртићу од 16. маја до 1. септембра, без обзира на то да ли су деца похађала вртић или не. Директор предшколске установе је апеловао на све дужнике да измире своје обавезе.
 
{youtube}5vA7V_FeHXs{/youtube}